Najbolji restorani u Crnoj Gori

Odmor u bilo kojoj zemlji sveta podrazumeva i upoznavanje njenih gastronomskih karakteristika.

Planirajući odmor u Crnoj Gori, imaćete priliku da degustirate jela, pre svega, nacionalne, balkanske kuhinje. Istovremeno, sama crnogorska kuhinja nije homogena. Ako se u planinama daje prednost mesnim i mlečnim jelima, pošto je lokalni pejzaž pogodan za stočarstvo, onda priobalna područja široko koriste pripremu ribe i morskih plodova. Nacionalnu kuhinju Crne Gore objedinjuje visok kvalitet i svježina namirnica. Plodna mediteranska klima i plodno zemljište omogućavaju uzgoj ukusnog povrća i voća, kao i proizvodnju organskog mesa i mlijeka, koji služe kao sirovina za raznovrsna crnogorska jela.

Takođe u Crnoj Gori je široko zastupljena mediteranska kuhinja, postoje restorani i kafei sa ruskom kuhinjom, a predstavljena je i japanska i korejska kuhinja.

Pozivamo vas da se upoznate sa nekoliko renomiranih mjesta koja se s pravom smatraju najboljim crnogorskim restoranima. Garantovano će vam biti ponuđena prvoklasna hrana, piće i atmosfera. Ovde možete provesti romantično veče ili bučnu gozbu i sigurno ćete biti zadovoljni!

TOP najpoznatijih restorana u Crnoj Gori

Restaurant Stari Mlini

www.starimlini.com
Lokacija: Luta
Adresa: Ljuta BB, 85330
Rezervacija stola: +382 32 333 555

Stari Mlni je nekadašnji salaš sa vodenim mlinovima za brašno i tek nedavno je pretvoren u restoran. Kuvari Starih Mlina neprestano nastoje da obogaćuju jelovnik, koristeći uvek sveže i domaće namirnice. Pored ostalog, Stari Mlini nude riblja jela, pripremljena od svežeulovljenih morskih plodova Jadrana. Restoran se nalazi nedaleko od Kotora, na živopisnoj crnogorskoj obali. Stara vodenica, enterijer od drveta i kamena, raskošno zelenilo i mostići koji se pružaju preko živahnih potoka, stvaraju neverovatnu, mirnu atmosferu u kojoj možete potpuno uživati u hrani.

Restoran Cesarica

Lokacija: Kotor
Adresa: Starigrad 375, 85330, Kotor
Rezervacija stolova: +382 69 049 733

Autentična crnogorska kuhinja u srcu starog Kotora. Cesarica je porodični restoran sa prijatnim tradicionalnim kamenim enterijerom. Sva jela se pripremaju po starim receptima, a ribu svakodnevno lovi sam vlasnik.
Specijaliteti: pohovana hobotnica sa maslinama, paradajzom i lukom.

Restoran Ćatovica Mlini

www.catovicamlini.me
Lokacija: Morin
Adresa: Konoba Ćatovica Mlini; 85338 Morinj
Rezervacija stolova: +382 32 373 030

Restoran Ćatovica Mlni nalazi se u malom selu Morinj, na pola puta između poznatijeg Herceg Novog i Kotora. Ćatovica Mlni pripadaju porodici Ćatović, koja je svoje mlinove skoro 200 godina koristila za proizvodnju brašna. Kasnije su odlučili da u tom ambijentu otvore restoran, ali mlinovi su i dalje tu, kao i tok vode koji ih pokreće. Danas romantični mlinovi čine prelep ambijent ove konobe. Ali magični pejzaž je samo kulisa odličnom meniju koji uglavnom sačinjavaju riblja jela, a takođe i ukusan domaći sir, pršuta i ​​domaće vino.

Restoran Galion

www.hotelvardar.com
Lokacija: Kotor
Adresa: Šuranj bb, 85330, Kotor
Rezervacija stola: +382 32 311 300

Smešten na jednom od najpoznatijih mesta u Crnoj Gori sa pogledom na Bokokotorski zaliv, restoran Galion se smatra mestom za elitni odmor u pozadini zadivljujućeg pejzaža starog grada, zaliva i okolnih planina.
Specijaliteti: internacionalna morska kuhinja, crnogorska kuhinja, vrhunska vinska karta.

LA ROCHE

Lokacija: Tivat
Kuhinja: Riba i biftek

Nema ništa slučajno u vezi sa ovim mestom. More i planine donose bogatstvo ukusa međunarodnom a la carte restoranu. Restoran posebnu pažnju poklanja prirodnim i organskim sastojcima.
Vino čini ljude i muziku strastvenijim i ukrašava hranu ukusima. Zbog toga je izbor vina pažljivo odabran kako bi se zadovoljili i najprefinjeniji ukusi.
Pored vrhunske hrane, restoran vodi računa i o kvalitetu usluge. Uživaćete ne samo u kuhinji po izboru, već i u enterijeru poznatog srpskog arhitekte.

MURANO

Lokacija: Regent Porto Montenegro
Kuhinja: mediteranska, evropska

Murano u prvi plan stavlja ležeran luksuz bez žurbe, sa stručno pripremljenim jelima koja predstavljaju najbolje sezonske proizvode. Inspirisan blistavom marinom za superjahte i pejzažima Bokokotorskog zaliva, meni restorana preporučuje sveže morske plodove, pripremljene sa lokalnim i organskim namirnicama – što predstavlja poseban pogled na regionalnu jadransku kuhinju.

Tim restorana prirediće vam individualno kulinarsko putovanje sa preporukama iz široke lepeze predjela, supa, paste i zadivljujućeg izbora glavnih jela i jela sa roštilja. Vrhunska kolekcija vina, mnoga od kojih potiču iz crnogorskih vinograda, besprekorno upotpunjuju jela.
Ovaj raj za ručavanje inspiriše kroz intrigantno okruženje stvoreno ležernim pristupom trpezariji sa šarmantnim umetničkim delima Svetlane Ostapovici, kao i spektakularnim lusterima i paletom boja koje prikazuju venecijansko majstorsvo na ostrvu Murano.

Perla Café Lounge & Restaurant

www.perlabudva.com
Lokacija: Budva
Adresa: Mediteranska bb, Budva, 85310
Rezervacija stolova: +382 68 808 080

Restoran se nalazi u srcu turističke Budve. Perla je moderan i atraktivan restoran popularan tokom cele godine.
Specijaliteti: kokteli, pasta, rižoto, riba, meso.
Desert: tradicionalna peciva, Perla čokoladna torta.