Maj - divno vrijeme za relaksaciju u Crnoj Gori

Mediteranska klima je tipična za primorje Crne Gore, pa već́ u maju preovladava toplo sunčano vreme sa prosečnom mesečnom dnevnom temperaturom od oko 22 °C, posle 20. maja dnevna temperatura može dostići i 26 °C, a voda se zagreva do 20-22°C. More praktično nema talasa, a voda Jadrana je čista i providna. Ovakvo vreme je pogodno za sunčanje i priliku da se raznežite na plaži. Naročito hrabri već plivaju.

Posebno prija odsustvo velikog broja turista, mogućnost da se slobodno smestite na plaži tako da niko ne narušava vaš lični prostor. U isto vreme, kafei i restorani uveliko rade i imate sve neophodno za ugodan boravak!

Toplo sunčano vrijeme i odsustvo vreline daju vam odličnu priliku da istražite izuzetne znamenitosti Crne Gore. Ovo vreme je možda najbolje za obilazak Nacionalnog parka Lovćen i slikanje sa njegovog vrha (samo ponesite toplu odeću, visina planine je 1749 m), kao i za obilazak Skadarskog jezera, gde je vodostaj još uvek visok, vodena površina nije imala vremena da zaraste i pejzaž izgleda neverovatno!